Buitenkasten snellaadstations elektrische auto's - Conijn Consultancy
137
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-137,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Buitenkasten snellaadstations elektrische auto’s

Buitenkasten-Snellaadstations-intern Buitenkasten-Snellaadstations Buitenkasten-Snellaadstations-werking Buitenkasten-Snellaadstations-Bekabeling Buitenkasten-Snellaadstations-Gebruik Buitenkasten-Snellaadstations-Overzicht
Datum
Categorie
Productontwikkeling
Over dit project

Buitenkasten voor snellaadstations elektrisch laden van e auto’s.

Ontwikkeling buitenkasten elektrisch snellaadstations voor Epyon/ABB.

Werkzaamheden

Het ontwerpen en produceren van een buitenkast ten behoeve van snellaadstations. De snel laadstations worden gebruikt om  accu van een elektrische auto in een korte periode te kunnen opladen. De stations worden geplaatst in openbare ruimte

Periode

2010 tm 2011.

 

Opdrachtgever

Epyon/ABB Rijswijk.

 

Project omschrijving

In de beginfase van het elektrisch rijden is er een grote vraag naar het snel weer volladen van de leeg gereden accu’s van de e-auto. Hiervoor had Epyon/ABB een snellader ontwikkeld die de auto accu in zeer korte tijd weer kon voorzien van power om zijn weg te vervolgen.

Voor het snellaadsysteem van Epyon/ABB diende een behuizing ontwikkeld te worden waarde gehele infrastructuur voor het laadstation in ondergebracht kan worden. Hierbij diende rekening gehouden te worden met de omgeving waar het station geplaatst wordt.

Het station diende zo ingericht te zijn dat installatie ter plaatse eenvoudig en snel kon geschieden. Het snel laadsysteem had een vermogen van 50kW of 100kW. Voor koeling werd er gebruik gemaakt van een waterkoelsysteem. De behuizing had daarvoor ook een compartiment scheiding voor het “natte” deel van het laadsysteem. Bij het ontwerpen van de buitenkast voor het snellaadsysteem is het totaal concept plug and play te maken. Dit om de installatie tijd op locatie kort te maken.

 

In 10 weken tijd is van een ontwerp het prototype gebouwd. Na het prototype  is er een serie van tien snellaadstations geleverd.

De snelladers werden onder andere geplaats bij v.d.Valk in Vianen, prestige Taxi  te Nieuwegein en nabij  Hotel Novotel  in Amsterdam Zuid.

 

Kenmerken.

Dichtheid IP54. Vandaalbestendig.

Ontwerp systeem voor plug and play om installatie tijd en onderhoud snel te laten verlopen.