Sensabot shelter - Conijn Consultancy
723
page-template-default,page,page-id-723,page-child,parent-pageid-194,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Sensabot shelter

 

Een opberg/transport container

 

Een opberg/transport container (Shelter) voor een inspectierobot. Opbergcontainer voor op locatie en voor transport overzee een transport container. Shelter dient geschikt te zijn voor IEC Ex Zone 1  omgeving en temperatuur omgeving van -40°C tm 40°C.

 

Werkzaamheden

Ontwerp en inrichten productie van de shelter voor de sensabot inspectie robot.

 

Periode

April 2015 tm December 2015

 

Opdrachtgever

Shell Global Solutions International

 

Onderdelen

Zeewaardige container, bijbehorende elektrische installatie, EXD Voedingsverdeler, uitschuifbare mast, serverkast, 4G transmissie systeem en mechanische aanpassing aan de kennel van de sensabot.

 

Project omschrijving

De sensabot is een door de Shell Global Solutions International ontwikkelde inspectie robot. De robot wordt gebruikt om in petrochemische installatie, remote inspecties te kunnen uitvoeren. De Sensabot wordt gebruikt  in de omgeving van de installaties als er veel gevaar is voor de mens als gevolg explosiegevaar of het aanwezig zijn van giftige stoffen in de lucht, wat het werken van de mens ernstig bemoeilijkt.

 

Activiteiten

Het inrichten van de shelter voor het gebruik van de sensabot op locatie en voor het transport van alle benodigde apparatuur.

 

Kennel

De kennel is ontworpen als laadstation en opbergplaats voor de sensabot. Voor gebruik is de kennel aangepast zodat een persoon de in/uitrij helling kan bedienen.  Door gebruik van de sensabot in winterse omstandigheden is de kennel voorzien van een lekbak voor het verzamelen van lekwater en vuil van de sensabot. Voor de communicatie op afstand werd er gebruikgemaakt van een 4G zend en ontvang installatie. Deze is geplaatst in een EXd behuizing. De benodigde antennes, een voor de zender ontvanger en een GPS antenne voor het bepalen van de locatie van de container is geplaatst op een driedelige  uitschuifbare telescoop antenne van maximaal 15m. In ingeschoven toestand past deze in de container. Dit vereenvoudigt het transport. Het monteren aan de container en het opzetten is mogelijk om dit met twee personen te realiseren. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een lier.

 

Voor de testfase is  tijdelijk in de container een server geplaatst en een bedieningsconsole. De bedieningsconsole wordt gebruikt  om de sensabot te bedienen en te volgen  tijdens zijn inspectieronde langs de installatie. Voor de toekomst wordt de bediening buiten de inspectie locatie gedaan.