Renovatie Besturingssysteem CA12 Tata Steel - Conijn Consultancy
845
page-template-default,page,page-id-845,page-child,parent-pageid-194,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive

Projectmanagement Ombouw CA12

 

Project management ombouw besturingsinstallatie CA12 Tata Steel packaging

 

Werkzaamheden

Gedurende de voorbereiding, ombouw en restwerkzaamheden het voeren van de projectmanagement.

 

Periode

2017-09 tm 2018-02

 

Opdrachtgever

Opdrachtgever            : Convoi Nederland.

Klant                          : Primetals België

Eindklant                    : Tata Steel Packaging TSP

 

Projectomschrijving

CA12 is een walserij op de TSP afdeling van Tata Steel. Hier wordt plaatstaal bewerkt voor de verpakkingsindustrie,  bijvoorbeeld blikjes, batterijenbehuizing ed.

De CA12 is ongeveer 250 meter lang en 25meter hoog. Bestaat uit de navolgende secties:  entry, cleaning, entry looper, furnace looper exit, Mill en exit. De bestaande ABB besturing en drives (1988) werd vervangen voor een Siemens besturing ET200 en Siemens drives. Ombouw diende te geschieden in één week (4 2018) waarna Primetals de commissioning kon starten.

Als projectmanager de verantwoording om gedurende de maanden vooraf, tijdens de productie, de machine te voorzien van nieuwe bekabeling voor de communicatie (Profibus) en het noodstopcircuit.

 

– De totale bekabeling bedroeg 42km,

– Tijdens de ombouw diende 150 driverkasten uitgewisseld te worden,

– 122 Remote IO units omgebouwd te worden,

– Van de aanwezige motoren werden er 157 uitgewisseld voor nieuwe motoren,

– 60 verplaatsingsopnemers werden vervangen voor verplaatsingsopnemers geschikt voor Profibus,

– Aanpassing van het tweedraadsnoodstopsysteem naar vier draadsnoodstopsysteem.

 

De voorbereidende werkzaamheden werden uitgevoerd tijdens de volcontinue productieproces in de CA12.  De besturingsombouw vond plaats in een volcontinue dienst van maandag tot en met zondag. Uitvoering was met een wisselend groep van maximaal 90 personen.

 

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden en de ombouw zijn geen veiligheidsissues geweest en er is geen machinestop/stilstand veroorzaakt. Na de ombouw periode was CA12 weer tijdig operationeel voor een opstart naar 100% productie.